Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme

Totul pentru dulciuri!

Membru Bizoo de 16 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Agent de ingosare Agar Agar Agent Vegetal Gelifiere E 406

0 stars: 0.00 din 0 pareri

25453 lei Lei
Brand
Pavoni
Cod produs
AGAR AGAR
Out Of stock
Descriere
Agar Agar este un Aditiv alimentar cu rol de emulgator, stabilizator, agent de ingrosare, de umplere si de aglomerare.

Produsul se prezinta sub forma de pulbere fina, fara gust.

Cantitate: 250 g.

Agar Agar, denumit si Agar sau Geloza, este un produs organic extras din alge marine rosii din largul coastei Japoniei.

Creat in Japonia, in jurul anului 1660, sub numele de kanten, acesta este utilizat in alimentatie, avand rolul unei gelatine naturale.

Agar Agar are o putere de gelifiere foarte mare si inlocuieste cu succes gelatina de origine animala, fiind considerata cea mai buna gelatina de origine vegetala.

Agar Agar contine fier si potasiu si ajuta digestia. Produsele realizate cu Agar-agar pot preveni si combate constipatia, fiind insa recomandat un consum moderat, datorita efectului sau laxativ.

Agar Agar nu contine carbohidrati, calorii sau grasimi, fiind indicat si in diete. Totodata poate fi folosit si pentru a inlocui faina sau amidonul in procesul de ingrosare al supelor crema, sosuri etc.

Fiind un produs de origine vegetala, natural si sanatos, Agar Agar este utilizat in creme sau produse lichide, ca agent de gelifiere, solubil la cald.

Utilizare:

Agarul este insolubil in apa rece, se dizolva, la cald, in preparate ce contin apa.

Amestecul pe baza de Agar Agar trebuie adus in punctul de fierbere iar efectul de gelifiere al produsului se obtine dupa racire.

Gelurile, Jeleurile sau alte preparate obtinute cu utilizarea de Agar Agar vor gelifia daca sunt incalzite la temperaturi de peste 80C. Procesul de gelifiere cu Agar Agar este termoreversibil, respectiv, putem gelifia si lichefia gelul in mod repetat, fara a-i reduce din calitati.

Functie de cantitatea de Agar Agar utilizata, se pot obtine preparate cu diferite texturi: siropuri concentrate sau nectaruri, mousse-uri / spume, budinci, creme, jeleuri si glazuri mai moi sau mai tari.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura